GERT-JAN VAN MARIS

Gert-Jan van Maris, geboren op 27 april 1961 in Nieuw-Vennep, groeide op in een ondernemersgezin van vijf kinderen. Al op jonge leeftijd was hij actief in modelbouw en creatieve vormgeving. Van 1978 tot 1981 volgde hij een opleiding aan de Bosbouw en Cultuurtechnische school te Velp, waarna hij enkele jaren gewerkt heeft in de cultuurtechniek, onder ander in Saudi Arabië. In 1985 is Gert-Jan zich gaan toeleggen op het beeldhouwen in steen.

Gert-Jan geeft inmiddels al ruim 20 jaar zelf beeldhouwlessen aan kleine of groter groepen.  Intuïtief beeldhouwen werkt vanuit het contact tussen steen en gevoel. Naarmate dit contact geoefend wordt ontstaan er overtuigender beelden. Beeldhouwer Gert-Jan van Maris beeldhouwt dus vanuit intuïtie en geeft daarmee vorm aan zijn gevoel. Zijn motto is: “vanuit liefde mij te verbinden met de spirit, maakt het mogelijk het wezenlijke te vatten in mijn beelden”.
Hij stimuleert ook zijn cursisten om op een andere manier naar de vormen in de steen te kijken om van daaruit hun eigen beeld te ontdekken. “Het doel is de deelnemers het beeld te laten maken waar ze van dromen”.

Gert-Jan van Maris maakt naast eigen werk ook beelden in opdracht. Wanneer u op zoek bent naar dat bijzondere kunstwerk wat perfect past bij een bijzondere gelegenheid of locatie, dan bent u bij hem aan het goede adres. Hij staat geheel open, zowel voor bedrijfs- als privé opdrachten in uiteenlopende prijscategorieën. Samen met u wordt het idee of voorstel uitgebreid besproken, waarbij het onverkort zijn uitgangspunt is om exact dat passende kunstwerk te ontwikkelen wat u voor ogen heeft. Ook kunt u bij hem terecht voor een heel persoonlijk grafmonument, waarbij uiteraard bijzonder respectvol met de wensen wordt omgegaan.

In 1999 opende Gert-Jan Galerie en Beeldentuin Kunst in de Polder in Lisserbroek.  
Kunst in de Polder is een centrum voor kunstbeleving in vele vormen, gelegen op een unieke locatie in de Haarlemmermeer. In de Ateliers, de Beeldentuin en in de Galerie is er een zeer gemoedelijke sfeer. 
Het is de Passie van eigenaar Gert-Jan van Maris en zijn team om mensen de invloed van het maken van kunst op welzijn te laten ervaren. Kunst ontdekken door zelf te creëren, door te kijken en te voelen.
In de kunst hebben we voornamelijk te maken met gevoelens. Gevoel is belangrijk voor het nemen van beslissingen. Het is de grondslag voor onze intuïtie en speelt een veel grotere rol in ons leven dan wij veelal denken. Gevoel is verbinden, betrokken zijn en staat tegenover leegte en saaiheid.

diverse beelden GJ 003
DSC_7040
Balans Gert-Jan van Maris 002
DSC_7039
Foto´s Gert-Jan 003
Foto´s Gert-Jan 004
foto´s Kosmische Verbinding 003
foto´s Kosmische Verbinding 001
foto´s Kosmische Verbinding 004
Foto's beelden Gert-Jan 012
Freedom of the heart Gert-Jan van Maris 002
Freedom of the heart Gert-Jan van Maris 003
IMG_0137
Tulp met stamper foto II
Tulp met stamper foto I
The Wave I
IMG_1863