Onderhoud en herstel van kunst in de buitenruimte.

Onderhoud en herstel van kunst in de buitenruimte.

Kunst in de Polder is onder andere actief op het gebied van het onderhouden en herstellen van kunst en bijzondere objecten in de buitenruimte.

Ons klimaat is tegenwoordig veel agressiever dan enkele decennia geleden.

De hogere concentratie (fijn)-stof en roet geproduceerd door verkeer en industrie zorgen ervoor dat objecten snel vervuilen. Ook bladeren die in of op beelden blijven liggen kunnen zorgen voor schade. Beide vormen van vervuiling zorgen voor een zuur milieu waardoor materialen kunnen worden aangetast. Daar waar natuursteen in het verleden vele jaren of zelfs eeuwen mee ging is het nu verstandig om het periodiek schoon te maken en te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Dat geldt niet alleen voor natuursteen maar ook voor heel veel andere materialen zoals hout, staal, roestvaststraal, beton, brons, polyester, keramiek, glas, etc.

Regelmatig schoon maken zorgt ervoor dat er minder aantasting is van de beschermlaag en daardoor minder onderhoud hoeft te worden gepleegd. Als de beschermlaag (verf/was/coating) tijdig wordt aangevuld of vervangen zal het oppervlak van het beeld en zijn constructie niet worden aangetast. De beschermlaag werkt ook tegen het indringen van graffiti zodat de graffiti makkelijker is te verwijderen.

Indien er reeds sprake is van aantasting is het zaak dit te herstellen.

Door de jaren lange ervaring kunnen wij met groot vakmanschap en waar mogelijk in overleg met de kunstenaar, zorgen dat het beeld weer in zijn oorspronkelijk bedoelde vorm, structuur en kleur wordt teruggebracht.

Wij kunnen voor u een inventarisatie maken van de beelden in de buitenruimte en per object aangeven wat er nodig is aan (periodiek) onderhoud en eventueel herstel.

De geïnventariseerde beelden kunnen indien gewenst ook zichtbaar worden gemaakt op het internet. Zowel voor uw eigen organisatie als voor het publiek met daarbij de informatie van de kunstenaar.

Kunst in de Polder is een slagvaardige pragmatische organisatie waardoor wij prijstechnisch concurrerend kunnen werken.

Voor nadere inlichtingen en afspraken kunt u contact op nemen met:

Gert-Jan van Maris

Kunst in de Polder

Turfspoor 195

2165AW, Lisserbroek

Tel.: 0653193970

Mail: info@kunstindepolder.nl

Voorbeelden van herstelde kunstwerken.